2012. június 6., szerda

Young's Special London Ale - Primátor Double 24° - Pardubicky Porter - St. Peter’s Cream Stout

Kóstolás időpontja: 2011.12.22



Young's Special London Ale (6,4%): Krémes állagú, rézszínű főzet, melynek kellemes, pörkölt malátás illata van, ízében pedig aszalt gyümölcsök sejlenek fel egyre intenzívebben, ám fokozatosan haladva a pörkölt, füstös ízjegyeken keresztül egészen a komló végállomásként köszöntő megjelenéséig. A belga sörök karaktere is felfedezhető zamatában, mely idővel likőrös édességbe burkolózik és egyre kerekebb lesz.
(Ratebeer link)



Primátor Double 24° (10,5%): Ha azokat a főzeteket, melyekből kikacsint némi édeskés aroma édesnek véljük, jelen darabunk jellemzésére szinte már nem is pazarolnánk ezt a szót. Annyira intenzív, hogy az első pillanatokban ízlelőbimbóink rögvest fedezékbe vonulnának: mintha konyakmeggyet szürcsölgetnénk némi rummal meglocsolva. Idővel kezdünk hozzászokni az ízélményhez és kissé elkülönültebbnek érezzük az egyes ízjegyeket, ám ez az erőteljes sziruposság mindvégig uralkodó marad. Egy jó adag befogadókészséget igénylő sörről van szó, mely esetemben úgy gondoltam, teljes mértékben megvan, ám a kezdeti sokkhatást pozitívan értékelve idővel mégis azon kaptam magam, hogy visszafogottabb lelkesedéssel kortyolgatom.
(Ratebeer link)



Pardubicky Porter (8,0%): Kellemes, pörkölt illatot áraszt magából e kávészínű,  testes főzet, kezdetben enyhébb, majd idővel egyre intenzívebb, szánkat betöltően édes ízzel és egy adag kávés, pörkölt malátás, étcsokoládés aromával.
(Ratebeer link)



St. Peter’s Cream Stout (6,5%): Különleges formájú üvegéből mélyvörös, feketébe hajló színű, selymes jellegű sör bukkan fel pörkölt malátás, édeskés zamattal, melyben némi kékszőlő aroma is felfedezhető. Lágy és teljes értékű főzet, testességét remekül ellensúlyozza halványan kesernyés lezárása.
(Ratebeer link)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése