2012. június 11., hétfő

Stella Artois (0,75 l) - Achel Bruin - Gulden Draak

Kóstolás időpontja: 2012.01.27



Stella Artois (0,75 l) (5,0%): Jellegzetes komlós aromája van és enyhén malátás íze, melyet egy rövid lefolyású komlós végíz követ, mindez egy kissé híg, de kellően élvezhető, lágy karakterbe burkolva. Az idő múlásával némi élesztősség körvonalai kezdenek kirajzolódni, némiképp kerekebbé téve a könnyed, kissé semleges ízvilágot. 



Achel Bruin (8,0%): Felnyitásakor elképesztő rágógumis illatokkal fogad, mely később egy likőrös édességbe hajlik némi aszalt gyümölcs és egy kevés banán aromájával kiegészülve. Meglehetősen intenzív illatok ahhoz, hogy biztosra vehessük: egy igazi csemegével van dolgunk. Kellően élénk, mégis krémes textúrájú, likőrszerű zamatát pedig nagyszerűen teljesíti ki a végízében tapasztalható markáns kesernyésség, ezzel is karakteresebbé téve ezt a remekbe szabott főzetet. 



Gulden Draak (10,5%): Az egyik legelső belga sör, amit életemben kóstoltam, és azóta is igen különleges élményt jelent fogyasztása. Illata kezdetben visszafogott, idővel azonban egyre inkább kitárulkozik, és felfedi élesztős, édeskés, gyümölcsös karakterét. Ízében ugyancsak visszaköszönnek ezek a zamatok, az első találkozás alkalmával szinte kirobbanó volt az az ízhatás, amit az aszalt szilva, mazsola és alkoholban fürdőző egyéb gyümölcsök minden alkalommal lebilincselő élményt nyújtó jelenléte eredményez. Egy igazi klasszikus.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése