2012. június 13., szerda

Hoegaarden Wit-Blanche - Pittinger Märzen Premium Export - Borsodi Borostyán

Kóstolás időpontja: 2012.02.25



Hoegaarden Wit-Blanche (4,9%): Meglehetősen fakó, citromlé színű főzet szerény méretű habbal a tetején, mely amilyen gyorsan képződött, olyan hamar el is tűnt. Aromája enyhén komlós, fűszeres, íze kezdetben eléggé homogén, majd egyre határozottabban különülnek el az egyes ízjegyek. Élénk jellege miatt kissé éles benyomást keltve korianderes, citrusos, enyhén csípős zamatok kezdenek kibontakozni, melyek mögött egy meglehetősen vékony test húzódik, leginkább frissítő, élénkítő hatást váltva ki kortyolása során. A búzasöröknek tehát azt a típusát adja, melyben elsősorban a sör szomjoltó tulajdonsága érvényesül, mindez természetesen prémium minőségben. 



Pittinger Märzen Premium Export (5,2%): Illata alapján szinte semmit sem sejthetünk meg ízét illetően, ez lényegében a későbbiek során sem változik meg jelentősen. Íze elsőre semleges, majd leginkább malátássá válik utóízében is, a komló csak beköszönés szintjén van jelen, ha meg is mutatja magát, meglehetősen visszafogottan teszi azt. Tulajdonképpen lankadatlan élénksége és a maláta édes íze adja lényegét e sörnek. 



Borsodi Borostyán (5,2%): Külső megjelenésének leírására elnevezése szolgál: kellemes, borostyán árnyalatú színben kerül a pohárba, melyhez egy egészen határozott, piszkosfehér habkorona csatlakozik. Illata meglehetősen semleges és kezdetben ízét sem nevezném átütő erejűnek. Igazából később sem válik azzá, viszont idővel mindkettőt áthatja egy enyhe malátás aroma, idővel pedig megcsillant némi karamelles édességet is, azonban igazán telt karakterrel egyik ízjegy sem párosul. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése