2012. június 13., szerda

Pilsner Urquell - Leffe Blond - Barbar

Kóstolás időpontja: 2012.02.03



Pilsner Urquell (4,4%): Aromája már abban a pillanatban érzékelhető ennek a gyönyörűen tiszta, aranyszínű sörnek, amikor a kupak még épp csak megmozdul az üveg nyakán a felnyitás előtt: már ekkor árasztja magából azt az erőteljes komlós illatot, mely idővel maga mellé enged egy kevés élesztősséget is, így kölcsönözve egy tökéletesen telt jelleget a sörnek. Íze nemkülönben kifinomult: nagyszerűen vegyíti a lágy, édeskés és élesztős zamatokat a komló határozott karakterével, mely utóbbi hosszan tartó utóízt hagy maga után, elnyújtva ezzel az ízlelés folyamatát. Az egyik legmarkánsabb és legkarakteresebb sör, amit valaha kóstoltam, mely hatalmas alkoholfokok nélkül is igazán tekintélyt parancsoló tud lenni, és bár természetesen nem ez volt az első találkozásunk, mégis mindig levesz a lábamról az a kiforrottság és harmónia, mely árad belőle. Igazi örökbecsű darab.



Leffe Blonde (6,6%): A Pilsner Urquell után legmeghatározóbb tulajdonságát édeskés ízében véljük felfedezni, melynek előzménye egy jellegzetes élesztős illat némi gyümölcs, egy enyhe körtés aromával. Nagyszerű, telt íz jellemzi, minden kortya élvezet. A hőmérséklet emelkedésével egyre inkább kibontakoznak a zamatai, egyre teltebbek lesznek az ízjegyek, melyek között némi odafigyeléssel felfedezhető egy halvány kukoricás karakter, összességében azonban egy rendkívül harmonikus darabról van szó, mely a minőségi sörfogyasztás egyik igen kielégítő eszköze. 



Barbar (8,0%): Világos színű főzet, mely igencsak élénk és fűszeres aromájú, a leginkább hangsúlyosan a korianderes íz emelkedik ki, mindemellett természetesen egy könnyed édességet is magában hordoz. Összetett ízvilággal rendelkező sör, különösen hőfokának emelkedésével fedi fel nagyszerű karakterét. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése