2012. június 6., szerda

Leffe Radieuse - Maredsous 10 - Delirium Nocturnum - Robinson's Old Tom

Kóstolás időpontja: 2011.12.16



Leffe Radieuse (8,5%): Habja krémes és hosszan megmaradó, egy fél centiméter vastag réteg szinte a végsőkig kitart. Aszalt gyümölcsös, élesztős illata van, ízében azonban ezeknél hangsúlyosabban van jelen egy könnyed kesernyésség némi fűszerességgel. Az alkohol már az elején tiszteletét teszi egy kellemesen melengető hatást kiváltva. Idővel a komló visszahúzódik, és csaknem felülkerekednek benne az édeskés ízjegyek. Egyébiránt a megszokott belga ale karakter érvényesül, külön kiemelni nem igazán tudnék semmit.
(Ratebeer link)



Maredsous 10 (10,0%): Narancsos színű testére méltóságteljesen telepszik rá sűrű habja. Élénk, pezsgő jellegű főzet, mely legfőképpen savanykás ízjegyeket hordoz magában egy jó adag élesztősséggel karöltve, az alkohol pedig olyannyira a háttérben marad, hogy szinte észre sem vesszük, mennyire erős főzettel van dolgunk.
(Ratebeer link)



Delirium Nocturnum (8,5%): Gazdag, összetett és karakteres, rendkívül kifinomult ízvilággal rendelkező főzet, melynek zamatai fantasztikus harmóniában olvadnak össze. Az ízjegyek kiemelésére éppen ezért nem is fordítottam túlzott figyelmet, igazi erényeként leginkább a merengésre késztető, gondolatainkat kisimító kiegyensúlyozottságát említeném. 
(Ratebeer link)



Robinson's Old Tom (8,5%): Egyedi és igen tetszetős küllemmel rendelkező, igényes megjelenésű sör. Kellemesen édeskés, pörkölt, karamelles, a duplabakokra jellemző illat és egy erőteljes, borszerű test jellemzi aszalt, fanyar gyümölcsökkel és határozott, komlós lecsengéssel. Harmóniája és arisztokratikus eleganciája rabul ejti érzékszerveinket. 
(Ratebeer link)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése