2012. június 11., hétfő

Fuller's Golden Pride - Belhaven Scottish Stout - Kasteel Donker

Kóstolás időpontja: 2012.01.28



Fuller's Golden Pride (8,5%): Intenzív illata pörkölt maláta és karamell aromáját ontja magából, érezzük rajta, hogy nem egy könnyed darabról van szó. Belekortyolva egy rendkívül telt, egész szájat betöltő ízélményt produkál, melyben az illatában megfigyelhető pörkölt, karamellás jegyeken kívül az erősebb imperial stoutokra jellemző zelleres, fás karakter is érvényesül. Erőteljes, testes és igazán különleges, a végletekig kiforrott darab. 



Belhaven Scottish Stout (7,0%): Illata keveset árul el magáról, annál nagyobb várakozással tekintünk a kóstolás felé. A már megszokott, pörkölt malátás jelleg természetesen alapjait adja a főzetnek, azonban a jellegzetes, robusztus ízvilág ez esetben nem annyira erőteljes, és kissé nagyobb teret enged olyan jellemvonásoknak is, mint a halvány füstösség és egy enyhén krémes, tejes zamat nyújtotta karakter. Egy könnyedén fogyasztható, mégis telt ízekkel rendelkező főzet.



Kasteel Donker (11,0%): Illata alapján nem is sejtenénk, mennyire édeskés, desszertszerű főzettel állunk szemben, belekóstolva azonban legmeghatározóbb tulajdonságának tekinthetjük ezt a kandiscukros ízvilágot, mely tulajdonképpen felülír bármilyen mellékízt, és a továbbiakban nem is igen sikerül elvonatkoztatnunk tőle. Egy igen intenzív, testes főzet, melynek még az igen tekintélyes mértékű alkoholtartalmát is leplezi ez a szirupos jelleg. Elsősorban édesszájúaknak ajánlanám.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése