2012. június 7., csütörtök

Karácsonyi sörök: Corsendonk Christmas Ale - Weltenburger Kloster Winter-Traum - Samichlaus Classic

Kóstolás időpontja: 2011.12.25



Corsendonk Christmas Ale (8,5%): Barnásvörös színű főzet fűszeres, sokat sejtető, selyemcukorkás, vattacukros illattal. Ízében is visszaköszönnek ezek a nyalánkságok - vagy legalábbis nem esik nehezünkre odaképzelni őket-, de korántsem eltúlzottan, mindent lehengerlően, hanem elegánsan, teret hagyva más ízeknek is, melyek krémesen, fűszeresen olvadnak össze a szánkban. Kitűnő ünnepi ital, így visszatekintve pedig azt kell, hogy mondjam, hogy számomra a karácsonyi felhozatal egyik, ha nem a legízletesebb darabja, ami viszont korántsem csak az ünnepi sörök között állja meg remekül a helyét.
(Ratebeer link)



Weltenburger Kloster Winter-Traum (5,4%): Kellemes, gabonás illatú, selymes állagú, könnyen iható darab. Annak ellenére, hogy nagyon itatja magát, megéri várni vele egy keveset, hiszen idővel olyan újabb aromák sejlenek fel illatában, mint a mazsola, vagy a vanília, íze pedig határozottabban élesztőssé és komlóssá válik. Klasszikusan finom sör.
(Ratebeer link)



Schloss Eggenberg Samichlaus Classic (14,0%): Vörös színű főzet, melynek habja szinte alig van, ennél az alkoholfoknál ezen meg sem lepődhetünk. Tekintélyt parancsolóan hömpölyög a pohárba és közben közelebbi kontaktus nélkül is árasztja magából illatfelhőit. Ebben aztán van minden: likőrös, konyakmeggyes édesség, duplabakos pörkölt jelleg, erdei gyümölcsök jelenléte. Mézédes ital, melybe különböző piros gyümölcsök és pörkölt maláta aromái keverednek. Sörhöz képest valóban arczsibbasztóan erős, különleges megkoronázása az ünnepi estéknek. 
(Ratebeer link)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése