2012. június 15., péntek

Anderson Valley Hop Ottin' IPA - Mc Chouffe - BrewDog Rip Tide

Kóstolás időpontja: 2012.03.15



Anderson Valley Hop Ottin' IPA (7,0%): Narancslekvárhoz hasonló, borostyán színe sokat sejtető, vastag és tömött habja pedig mintha egyfajta filter funkcióját töltené be az illatáradat megzabolázása érdekében. Az IPA-műfaj sajátosságait felvonultató aromákkal bír, melyek között a fő csapásvonalat a mezei virágok és akácfa által közrefogott, leheletnyi füstösséggel átitatott gyantás illatjegyek képviselik. Ízét az előző elemek megtestesülését követően a komló kirobbanó erejű keserűsége határozza meg, mely elől nem menekülhet egy ízreceptorunk sem, és amelynek mennyiségét legtalálóbban az üveg címkéjén található összetevők listája érzékelteti: "...kizárólag a legfinomabb komló, árpamaláta, komló, élesztő, komló és eredeti boonville-i ásványvíz. És komló." 



Mc Chouffe (8,0%): Sötét vörösesbarna, közepesen testes főzet egy maláta alapú ízvilággal, melyből az alkohol is kidomborodik. Rendkívül könnyen fogyasztható, szájban tartva igen kellemes érzetet kelt. Kissé likőrös jellegű egy enyhe komlós árnyalattal, azonban a gabonás jelleg adja lényegi karakterét, mely által egyszersmind laktatóvá is válik a sör. 



BrewDog Rip Tide (8,0%): Illata némiképp visszafogottabb ízvilágot sejtet, mint amire számítani lehetett, s valóban, az ízek intenzitása véletlenül sem megy a könnyen fogyaszthatóság rovására. Fő jellegzetessége a kávés, tejes, pörkölt zamatok ízharmóniája a komló erőteljes háttértámogatásával. A mindent letaroló, robusztus jelleg ez esetben tehát mérsékeltebben érvényesül, könnyedebb hangvétele miatt azonban talán a mérsékeltebb befogadókészséggel bírók érdeklődésére is számot tarthat. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése