2012. június 11., hétfő

Asahi Super Dry - Grimbergen Optimo Bruno - Young's Double Chocolate Stout - Great Divide Yeti

Kóstolás időpontja: 2012.01.21



Asahi Super Dry (5,0%): Világos, aranyszínű sör, mely erősen komlóaromájú és a nevében szereplő jelzőt le sem tagadhatná: valóban különösen száraz. Kissé híg és vizes állagú, azonban ideális választás lehet, ha az ember egy könnyed darabbal szeretne áldozni a sörözés oltárán anélkül, hogy különösebb mondanivalót kezdene el keresgetni annak kortyolgatása során. 



Grimbergen Optimo Bruno (10,0%): Az első megnyilvánulása egy rágógumis, tutti-fruttis illatfelhő kiárasztásának formájában történik, mely a palack felnyitásakor varázsolja el szaglószervünket. Ezek alapján nem kockáztatunk túl sokat, ha valamiféle édeskés zamat fogadására készülünk fel. Ez a fajta édesség azonban remekül lekerekített, és természetes, feldolgozatlan összetevők aromáját idézi, cseppet sem tűnik erőltetettnek, vagy eltúlzottnak. Könnyedén odaképzelhető a vanília, mazsola, aszalt, illetve alkoholban érlelt déli gyümölcsök jelenléte, igazi csemegeként fogyasztható tehát.



Young's Double Chocolate Stout (5,2%): Sejtelmes, nem túl árulkodó illattal rukkol elő felnyitáskor, mélyfekete színe pedig csak tovább ösztönzi képzelőerőnket ízét illetően. Minden várakozást felülmúlóan egyedi, étcsokoládés, kávés, kakaóbabos, selymesen krémes zamatokkal kecsegtet, melyet egy igazi stoutos karakter támogat meg. Minden kortyot ugyanolyan lelkesedéssel vár az ember, remélve, hogy a kezdeti varázslat hosszan kitart. Fantasztikusan eltalált kombinációja csokoládénak és sörnek, minden ízében remekmű.



Great Divide Yeti (9,5%): Nehéz fekete, olajszerű teste fölött barna habot produkálva komótosan épül fel sörünk, mely első ránézésre is igen masszívnak tűnik, illata pedig semmi kétséget nem hagy efelől. Intenzív, kávés, étcsokoládés, erősen pörkölt, földes aroma fogad minket egy vaskos köteg komlóval, valamint egy hangsúlyos gyógynövényes karakterrel megtámogatva. Mindezek összessége könyörtelenül sújt le gyanútlan fogyasztójára az első kortynál, egy rendkívül zömök, mégis viszonylag könnyen befogadható ízhatást produkálva. Ezt az erőteljes és megzabolázhatatlan karaktert remekül ellensúlyozza az a karamellás, keserű csokoládés, medvecukros jelleg, mely körülöleli a kortyokat, hogy aztán a komló ereje hosszú percekre belevésse a névjegyét pályaszakaszaiba. Egy igazi amerikai nehézfiú.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése