2012. június 6., szerda

La Trappe Tripel - Schloss Eggenberg Urbock 23° - Löwenbräu Triumphator - Ayinger Celebrator

Kóstolás időpontja: 2011.12.10



La Trappe Tripel (8,0%): Szokásos belga ale illat, élénk, pezsgőhöz hasonlatos íz csipetnyi vajas jelleggel, mely idővel egyre összeszedettebbé válik, és amelynek főképpen a fanyar, savanykás karaktere érvényesül némi fűszerezettséggel kiegészülve. Megnyugtató, jól ismert, karakteres ízvilág. 
(Ratebeer link)



Schloss Eggenberg Urbock 23° (9,6%): Aranyló színe és kevés habja van, mely ennél az alkoholfoknál több, mint megbocsátható. Illata fantasztikusan gazdag, aszalt gyümölcsös, mézes és tejszínes, mely intenzivitás az ízében is határozottan jelen van. A likőrös édességet komlós keserűség követi, mely utóíz formájában is hosszasan megmarad. Rendkívül testes sör, igazi különlegesség. 
(Ratebeer link)



Löwenbräu Triumphator (7,6%): Színe vörösesbarna, kólához hasonló, habja gyorsan fejlődő. Kissé visszafogottabb ízzel indít, de idővel egyre határozottabbá válik. Karamell, illetve pörkölt maláta illata és íze uralkodik egy kellemes adag komló aromájával karöltve, mely mindenképpen karakteresebbé és nagyobb mennyiségben is fogyasztásra alkalmassá varázsolja duplabak jellegét.
(Ratebeer link)



Ayinger Celebrator (6,7%): Sötét vörösesbarna, már-már fekete színe van és a duplabakokra oly jellemző illata. Rendkívül összetett és kerekded ízvilág jellemzi, melyben a komló kesernyéje szinte táncot jár az édeskés zamatokkal, és mindezt annyira természetesen közvetíti, mintha e két szereplő által formált jellemvonás egy önálló alapíz lenne. Rendkívüli módon itatja magát, de nem szomjoltó értelemben, hanem az ízlelőbimbóink könyörgését kielégítendő. Íze nem halványul, vagy tompul az idő elteltével. Tökéletes sör összbenyomását kelti egyáltalán nem alaptalanul. 
(Ratebeer link)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése