2012. június 25., hétfő

Fuller's ESB - Fullers Organic Honey Dew - Leute Bokbier

Kóstolás időpontja: 2012.04.06



Fuller's ESB (5,9%): Felnyitásakor savanykás illata jelzi speciális karakterét, melynek középpontjában az édesen malátás és citrusosan komlós aromák helyezkednek el egy természetes harmóniát sugárzó, lágyan pörkölt keretben. Kiadós kesernyésséggel zárul az ízvilág, melynek összetettsége lehetőséget nyújt egy részletekben elmélyült kortyolgatáshoz. Valódi remekmű ez is.



Fullers Organic Honey Dew (5,0%): Halvány színű, könnyed testű főzet, mely határozott komlós aromával bír, íze pedig üdítő jellegű, viszont egy ehhez talán kevésbé passzoló, nehézkes karakterrel bír, melyben a méz jelenléte számomra legalábbis nem túl egyértelmű, helyette azonban egy fanyar, szúrós szagú, leginkább valamiféle hígító jellegű aroma látszik érvényesülni. Korábban az Augustijn Grand Cru esetében volt részem hasonló élményben, melyet csakúgy, mint a mostani darabot, némiképp túlhűtve fogyasztottam, így önkéntelenül is (ám nagy valószínűséggel a legkevésbé sem helytállóan) az alacsony hőfokkal hoztam kapcsolatba e kellemetlen mellékzönge térnyerését, mely a sör értékét túlzott mértékben nem csorbítja, az organikus jelleg azonban az én olvasatomban legalábbis mindenképpen áldozatul esik neki.



Leute Bokbier (7,5%): Rozsdabarna színű ital egy élettel teli, hófehér habkoronával, egy könnyed édességet sugárzó, befőttszerű illattal, valamint egy kiegyensúlyozott, édeskés kezdetű, kissé száraz végízű, élénk karakterrel. Kóstolása során elsőként mazsola, szőlő, szilva és szárított gyümölcsök aromái sejlenek fel egy enyhén savanykás köntösben, majd a komló leheletnyi aromája csatlakozik a képhez, végül pedig egy egész szájat betöltő, hosszan tartó zárással búcsúzik. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése