2012. június 9., szombat

Flying Dog Snake Dog IPA - Abbaye Des Rocs Brune - Trappistes Rochefort 10

Kóstolás időpontja: 2011.12.30



Flying Dog Snake Dog IPA (7,1%): Borostyán színnel és világos, bézs színű habbal hömpölyög a pohárba fenyő illatot árasztva magából. Ez a gyantás, fás hangulat az ízlelés során is megmarad egészen addig, míg a komló meg nem mutatja markáns karakterét. Nagy robajjal közelít, aztán szépen elterül a szánkban, és ezt követően meg is telepszik a nyelvünk és garatunk biztosította szálláshelyen, a háttérben enyhe karamellás zamatokkal kiegészülve. Egyszerre lágy és kemény, elegáns és karakteres ízvilág.
(Ratebeer link)



Abbaye Des Rocs Brune (9,0%): A háromszoros erjesztés utolsó lépcsőfokának tekinthető palackban történő továbberjedés hatására igencsak óvatosan kell eljárnunk felnyitása során, a habja sietve próbál meg távozni az üvegből. Az élesztőtől kissé zavaros főzet erős édességet sejtet, mely be is igazolódik, azonban kellőképpen lekerekített ahhoz, hogy az édes íz bizonyos változatait is felfedezhessük benne. Igen intenzíven hajaz a diós sütemények ízére - mintha zserbót iszogatnánk -, valamint a kávé zamata is megjelenik benne, mégpedig az elkészített és édesszájú fogyasztója által ízesített kávéé. Összességében talán egy kicsit túl tömör, de mindenképpen érdekes és különleges darab.
(Ratebeer link)



Trappistes Rochefort 10 (11,3%): Sötét gesztenyebarna, feketébe hajló színű főzet, melyről illata alapján - kezdetben legalábbis - a megszokott jellegzetességeken kívül nem sok mindent tudunk megállapítani, az azonban szinte borítékolható, hogy édeskés ízre számíthatunk. Ez valóban így is történik, 8-as számú testvéréhez képest mindenképpen édesebb. Súlyosan testes sörhöz van szerencsénk, melyben felfedezhető némi rumba mártott dió aromája, valamint kávés csokoládé íze és vörösbor zamata. Édessége az idő múlásával azonban nem lesz egyre nyomasztóbb, kellemes marad mindvégig, így figyelmünk egy percig sem lankad mély komplexitásának felfedezése közben. 
(Ratebeer link)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése