2012. június 19., kedd

Samuel Smith's Nut Brown Ale - BrewDog Hardcore IPA - Mikkeller Beer Geek Breakfast

Kóstolás időpontja: 2012.03.17



Samuel Smith's Nut Brown Ale (5,0%): Színe az elnevezése alapján nem okoz túlzottan nagy meglepetést, mogyoróbarna testére vastag habpaplan kerül. Illata némiképp visszafogott, akárcsak az íze, mely kissé fehérborszerű zamatokkal indít, majd előkerülnek az enyhén pörkölt, malátás jegyek is, valamint szinte önkéntelenül is mogyoró, dió aromáit véljük felfedezni benne, a címke által sugallt mandula megjelenéséhez azonban kissé talán nagyobb képzelőerő szükségeltetik. Egy nem túl harsány, viszont mindenképpen hangulatos és kellemes ízvilágú ale. 



BrewDog Hardcore IPA (9,2%): Sötét borostyán színe és bézs színű habja van, illata pedig még IPA viszonylatban mérve is lehengerlő. A komlótobozos, gyantás karakter egyfajta mézes, borókás jelleggel párosul, mindez rendkívüli teltséggel. Az ízei mélyek, szélesek és súlyosak, szétterjedő, szirupos állagú teste egy komlóból készült süteményhez szolgál desszertöntetként. Ezek az ízjegyek aztán meglehetősen hosszan nyúlnak el, mielőtt a komló támadásba lendülne. Ez azonban a legkevésbé sem villámcsapásként éri ízlelőbimbóinkat, az előzmények szépen megágyaznak a bekövetkező ízhatásnak. Fantasztikus darab. 



Mikkeller Beer Geek Breakfast (7,5%): Olajos, sűrű, koromfekete színű főzet, melyen egy sötét, bézs színű hab terpeszkedik. Nagyszerű aromái kétséget sem hagynak afelől, hogy egy nem mindennapi főzettel van dolgunk, bár sör mivolta felől éppenséggel nem az illata fog meggyőzni minket. A pörkölt gabonás alapok és az étcsokoládés, kakaóbabos aromák versenyeznek egy mindent lehengerlő, tejcukros, kávés illatáradattal, melyeknek egyenes következménye a szépen felépített, intenzív, de nem eltúlzott, élményszámba menő ízhatás. Nem lévén nagy kávéfogyasztó, csak sejteni vélem, hogy az egyik legfinomabb kávé és egy tökéletes stout házasságának lehetünk tanúi kóstolása során. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése