2012. június 22., péntek

Weihenstephaner Korbinian - Tripel Dendermonde - Flying Dog Gonzo

Kóstolás időpontja: 2012.03.31



Weihenstephaner Korbinian (7,4%): Egészen mély, rubinvörös árnyalatú, a pohárban lévő mennyiség csökkenésével egyre átlátszóbbá válik. Illata borszerű, égetett cukor, mazsola és dió aromái kergetőznek benne, íze pedig nagyszerűen továbbviszi ezt a kissé fanyar, enyhén karcos vonulatot. A vártnál súlyosabb, égetett édesség, zserbó zamata bontakozik ki, melyhez idővel további, kisimultabb ízjegyek csatlakoznak némi tejszínes, vaníliás elemek formájában, így téve kiegyensúlyozottá az összhatást.



Tripel Dendermonde (8,0%): Aranysárga színű ital egy masszív és tartós habkoronával, valamint egy kezdetben kissé visszafogott illattal, mely idővel érett gyümölcsök aromáit árasztja magából. Könnyedén fogyasztható, letisztult ízvilágú, harmonikus főzet egy kifinomult, élesztős, gabonás karakterrel megáldva. Egyszerűen finom. 



Flying Dog Gonzo (9,2%): Koromfekete színű, sűrű teste fölé bézs színű hab telepszik. Illata komlós, inkább virágos, mint fás, üdítően friss. Az első kortyok robbanásszerűen hatnak, az egész szájat betöltő ízvilággal bír: kellemesen, nem túlságosan pörkölt zamatok keverednek egy gyógynövényes, fás karakterrel, melyben a komlóé a főszerep. Az imperial stout és porter közti határvonal számomra legalábbis ez esetben meglehetősen vékony és nem túlságosan egyértelmű, a kategóriabeli problémák helyett az ízekre összpontosítva azonban azt mindenképpen megállapíthatjuk, hogy egy határozott karakterű, ám nem túlságosan robusztus, mégis igen emlékezetes ízvilággal rendelkező főzetről van szó. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése