2012. június 6., szerda

Kasteel Tripel - St. Bernardus Prior 8 - Aecht Schlenkerla Rauchbier Urbock

Kóstolás időpontja: 2011.12.23



Kasteel Tripel (11,0%): Rendkívül élénken, pezsgő módjára érkezett meg a pohárba sistergő habot csiholva, mely viszonylag hamar búcsút is intett. Élesztős, gabonás illata van némi fanyarsággal és alkoholos jelleggel, mely ízében is igen erőteljesen megnyilvánul: a megszokott alapjegyekre rányomja bélyegét az alkoholos test, mely idővel szépen kisimul, ám mindvégig megadja ellentmondást nem tűrő, markáns karakterét a sörnek.
(Ratebeer link)



St. Bernardus Prior 8 (8,0%): Mélyvörös színben pompázó apátsági remekmű, mely rendkívül titokzatosan kezd, illata legalábbis meglehetősen visszafogott, alig árul el valamit a főzetről. Édeskésen hömpölyög a szánkba, melyet a tapasztalás útján egy pörkölt malátás aroma követ, amúgy belgásan, végül némi komló jelenléte zárja a sort. Az ízek azonban annyira együtt vannak, hogy szétválasztani és külön kiemelni őket felesleges volna, tökéletesen összetett, masszív darab. 
(Ratebeer link)



Aecht Schlenkerla Rauchbier Urbock (6,5%): A "különleges" jelző azt hiszem kevés volna, ha e sör jellemét hűen tükrözve szeretnénk megragadni lényegét. Ha becsukott szemmel közelítünk felé, minden bizonnyal valamiféle füstölt, kötözött sonka lenne az első, ami eszünkbe jutna illata alapján. Ezek után erőteljes várakozással latolgatjuk, milyen íz lesz az, ami végül fogad majd minket. A füstölt vonalat természetesen messzemenőkig továbbviszi egy leheletnyi édességgel, de nem tagadja meg sör mivoltát sem, a komló aromája ugyanis mintegy belekapaszkodik az intenzív füstösségbe, mely idővel csakúgy, mint a korábbi, megszokottól eltérő ízvilágú darabok - legalábbis számomra -, kissé talán túlságosan is intenzívvé válik. 
(Ratebeer link)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése