2012. június 5., kedd

Cuvée des Trolls - Duvel - Corsendonk Pater

Kóstolás időpontja: 2011.11.18


 
Cuvée des Trolls (7,0%): Az általam várttól eltérően élénk, erőteljes sör, melyben minden korty után határozott testességet érezni. Az illata okozta benyomással ellentétben fanyar ízvilágú, mely a levegővel való hosszabb kölcsönhatás után összetettebb kompozíciót áraszt. Íze és a pohár falán hagyott lenyomata mind az elnevezés hiteléül szolgál, a boros párhuzam egy magamfajta borhanyagoló számára is megvalósul. A kortyok során az alkohol melengeti a szájat. 

Duvel (8,5%): Az első találkozás alkalmával az édeskés, élesztős jelleg adta zamat fogott meg leginkább, az újabb kóstolás során határozottabban érezni a komló lecsengését is. Tulajdonképpen az édeskés-savanykás-kesernyés ízek mesterien kivitelezett, tökéletesen harmonikus összhatása érezhető minden egyes kortyban. Habja nagy és tartós, melynek létrejöttét a fogyasztáshoz a legideálisabb alkalmatosság speciális kialakítása is szolgálja, a megfelelő buborékképződésért például a pohár falának gravírozása a felelős. 
 
Corsendonk Pater (7,5%): Habja gyönyörű és hosszasan tart, színe méltóságot áraszt. Az édeskés ízvilág helyett egy komlósabb, kesernyés-fanyar alapíz uralkodik, az idő múlásával egy erőteljes fűszeres aromával megbolondítva (leginkább a koriander az, amit érezni lehet). Illata sem hagy kétséget ízének alapvető jellegzetességei felől, a kettő remekül összhangban van.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése