2012. június 9., szombat

Chimay Blanche Tripel - St. Bernardus Abt 12 - Robinson’s Chocolate Tom - Guinness Foreign Extra Stout

Kóstolás időpontja: 2012.01.07



Chimay Blanche Tripel (8,0%): Habja dús és tömött, illata pedig nyilvánvalóvá teszi, hogy hibátlan darabbal állunk szemben. Elsőként egy vajas, tejszínes aroma bontakozik ki, melyhez hamarosan csatlakozik egy élesztős, gabonás zamat egy leheletnyi vaníliával megspékelve, végül pedig a komló szinte menetrendszerű felbukkanása és igencsak hosszas utóíze zárja le a sort. Egyszerre szomjoltó és laktató, remekbe szabott főzet.
(Ratebeer link)



St. Bernardus Abt 12 (10,5%): Mélyvörös színű, pörkölt aromájú ital intenzív ízjegyekkel, melyek tökéletesen kerek kompozíciót nyújtanak a maláta pörköltségével, az édeskés, kissé vaníliás aromával és a komló jól érvényesülő, határozott jellegével. Az alkohol remekül beleolvad az ízvilágba. Azt hozza, amit várunk, de azt rendkívül magabiztosan, a tökéletesség megnyugtató érzetét keltve.



Robinson’s Chocolate Tom (6,0%): Vörösesbarna színe van és rendkívüli illata, melybe belesimul egy kakaós, tejcukros aroma, mintegy előre megédesítve az utat az ízleléshez. Belekóstolva rafinált ízélményben lehet részünk: a kezdeti élénk, malátás és komlós aroma a végízben fordul át egy tejcsokoládés, vaníliás és mazsolás, desszertszerű ízvilágba, melyet aztán markáns keserűség kísér végig utóízében. Mindenféle túlzásoktól mentes, ritka különleges ízélményt nyújtó sör. 



Guinness Foreign Extra Stout (7,5%): Intenzív, pörkölt aroma lengi körül e mélyfekete színű főzetet, melynek ízében felfedezhetők a Guinness Draught-tal való rokonság szálai azzal a cseppet sem kárára váló eltéréssel, amit a komló rendkívül határozottan érvényesülő karaktere, az alkohol nagyobb százalékban megtalálható jelenléte és némi tejes, édeskés zamat okozta különbség nyújt. Azoknak, akik a Guinnessben nem találták meg számításaikat, mindenképpen érdemes kipróbálniuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése