2012. június 6., szerda

Affligem Tripel - Anchor Liberty Ale - Fuller's 1845 - Fuller's London Porter

Kóstolás időpontja: 2011.12.17



Affligem Tripel (9,5%): Felnyitásakor zubogó hab jelzi az aranyszínű főzet élénk jellegét. Illata kezdetben nem sokat árul el sörünkről, legalábbis semmi olyat, ami a megszokottól eltérő zamatokra engedne következtetni. Ez az ízlelés során sem változik meg különösebben, élesztős, fűszeres jellegű ital képe rajzolódik ki némi narancshéj aromájával megbolondítva. Összességében egy tökéletesen lekerekített ízjegyekkel rendelkező sörről van szó.
(Ratebeer link)



Anchor Liberty Ale (5,9%): Elsőosztályú amerikai főzet rejtőzik a palackban, mely letisztult formavilágú, elegáns megjelenésével hívja fel magára a figyelmet. Illata valami egészen különleges, hosszasan sorolhatók a tapasztalt aromák, egy kissé mindegyik kiérezhető belőle, mégis szinte megfejthetetlen. Enyhén mézes, akácvirágos, gyantás és komlós, kellemesen szúrós és üdítően élénk. Pezsdítőek az első kortyok is, könnyed citrusosság és a komló határozott jelenléte árad belőle, mely frissítő jelleg mindvégig megmarad. Különleges alkotás.
(Ratebeer link)



Fuller's 1845 (6,3%): Vörösesbarna színű ital kemény habbal és pörkölt illatokkal. Kakaós, étcsokoládés, tejkaramellás és némi földimogyorós, pirított karakterű ízjegyeinek sokasága nagyszerű harmóniában áll össze egy kerek egésszé. Az idő múlásával egyre jobban kitárulkozik, így téve intenzívebbé és gömbölyűvé a felsorakoztatott ízeket, melyek sorát a komló támogató jelenléte zárja.
(Ratebeer link)



Fuller's London Porter (5,4%): Egészen mély, feketébe hajló vörösesbarna színű, pörkölt aromájú főzet. Ez az erőteljes pörkölésű maláta és a kávés, étcsokoládés ízjegyek határozzák meg alapvetően karakterét egy intenzív kesernyével kiegészülve, mely megtelepszik a nyelvünkön. Megnyugtatóan harmonikus sör, méltó lezárása egy kellemes estének. 
(Ratebeer link)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése