2012. június 6., szerda

Augustijn Blond - Pauwel Kwak - St. Idesbald Dubbel

Kóstolás időpontja: 2011.11.25



Augustijn Blond (8,0%): Opálos, aranysárga színe (mely talán kissé közelebb áll a borostyánhoz) és mézes, gyümölcsös, fűszeres illata van. A savanykás-kesernyés-édeskés háromság egyszerre van jelen ízében, bár a komló kesernyéje az, ami viszi a prímet, olyannyira, hogy legjellemzőbb tulajdonságaként is ezt emelném ki. Határozott, markáns karakterű sör. 
(Ratebeer link)



Pauwel Kwak (8,0%): A pohárba töltve habja igen hamar eltűnt, színe és illata pedig valahogy egészen konkrét elvárásokat fogalmazott meg bennem ízével kapcsolatban, melyeknek aztán maximálisan eleget is tett. Az élesztős, fanyar ízek jelenléte mellett az érett gyümölcsös ízvilág uralkodik. Az édesség és keserűség kellemes harmóniában olvad össze, mindamellett az édeskés ízvilág intenzívebb. Az ízek lekerekítettek és nagyszerűen el vannak találva, számomra mégis illata az, ami egészen különleges és magával ragadó.
(Ratebeer link)



St. Idesbald Dubbel (8,0%): Egyedülálló, fanyar ízvilág. Mintha csak bort kortyolgatnánk és szaglásznánk. A benne munkálkodó élesztő megtette a hatását: erősen szénsavas, olyannyira, hogy a palack felnyitásakor habja szinte teljes mértékben elszökött, némiképp rontva az összképet, ezzel is teljesebbé téve azonban a boros benyomást, még ha nem is szándékoltan. Az idő előrehaladtával egyébként a száraz felől egyre inkább közeledik az édes vörösbor irányába. Ez az ízhatás annyira meglepő és ámulatba ejtő, hogy teljes mértékben lekötötte a figyelmem. A különböző ízjegyek kutatása már erőltetettnek tűnt volna, így a magam részéről mindenképpen ezt a sajátosságát tekinteném a típus esszenciájának. 
(Ratebeer link)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése