2012. június 18., hétfő

Port Brewing Mongo IPA - BrewDog 5 a.m. Saint - Left Hand Milk Stout

Kóstolás időpontja: 2012.03.16



Port Brewing Mongo IPA (8,5%): Fénysebességgel fejlődő és elmúlni nem akaró, meseszerű habbal érkezik a pohárba egy hasonlóan elképesztő illatrengeteget szabadítva fel a levegőben. Becsukott szemmel, csak az orrunkra hagyatkozva egészen más helyszínen találjuk magunkat: egy gyógynövényes réttel szegélyezett fenyőerdő közepén járunk, ahol az összképet fakitermelés rontja, a levegőben legalábbis frissen hullott forgács illata száll. Ezt a hangulatot egy darabig tovább élteti íze is, mely a hatást fokozandó csonthéjas trópusi gyümölcsök aromájával egészíti ki a képet és a megszokottnál kissé tovább időzhetünk ebben az idilli közegben, mígnem a komló egyszer csak szétrobban a szánkban és megvadítja az ízvilágot. Ez a folyamat minden egyes kortynál lezajlik és az utolsó mozzanat minden alkalommal ugyanakkorát szól. Igazi amerikai nagyágyú. 



BrewDog 5 a.m. Saint (5,0%): Pompázatos és nem mindennapi színben, sötét borostyán árnyalatban tündöklő főzet fakéreg, akác és gyanta, valamint fűszeres komló illatjegyeivel. Meghatározhatatlanul sokrétű ízvilága a komló markáns nyomvonala mentén halad, mely érezhetően összetett és dús, a gyümölcsös vonulat helyett azonban leginkább fás, kissé mogyorós színezetű. Szokatlan és rendkívül különleges ízvilággal rendelkező darab. 



Left Hand Milk Stout (6,0%): Villámgyorsan eltűnő habja alól édesen pörkölt, sűrített tejes aroma száll fel, mely egy kissé savanykás és karamelles, telt, malátás ízben folytatódik, a prímet azonban a stoutokra egyébként is jellemző, frissen fejt, mosdatlan tehéntejes aroma viszi, mely ebben az esetben szinte magától értetődőnek tűnik. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése