2020. március 8., vasárnap

Baladin Xyauyu Kentucky


Baladin Xyauyu Kentucky (14,0%): Szénsavtartalom, így hab nélküli főzet konyak küllemmel, valamint egészen különleges, összetett és szokatlan, rendkívül sokszínű aromával. A Baladin mesterei a Xyauyu elnevezésű főzetüket dohánylevelek felhasználásával tették férfiasabb karakterűvé, ezáltal egy egészen kivételes hangulatot kölcsönözve a főzetnek, amely szerkezetét illetően inkább hasonlít egy testesebb, édes fehérborhoz, mint sörhöz, mely által a barley wine, mint stílus szó szerinti fordítása is a legtalálóbb jelzővé válik az ital esetében. A 600. bejegyzetten kóstolt sörként mindazonáltal valami hasonlót képzelhet el az ember különlegesség tekintetében, az exkluzív jelleggel tehát gond nemigen lehet. 
Elemi erejű, mégis kifinomult alkoholos és aszalt gyümölcsös, elegánsan füstölt és bőrszerű illatok hatalmas súlyú jegyei, valódi malátafolyam, mely likőrtengerből ered. Természetesség hangulata lengi körül, a kisüzemi báj és kézműves jelleg minden nyomát magán viseli, melyek manapság sokszor csak hangzatos marketingfogások formájában vannak jelen, itt azonban remekül testet ölt a gondosság és megkülönböztetett figyelem gyümölcse. 
Szénsavasság hiányában természetesen lágy és telt ízek jellemzik, gömbölyű malátás alapokon terjednek szét az aszalványok, a sárgabarack és mazsola karaktere adta aszús jegyek, melyeket egy mennyeien krémes, vajkaramellás és vaníliás lepel burkol be, majd teszi sejtelmessé a képet a pipadohány füstös és édeskés hangulata. Igazi csemege, minden kortya izgalommal teli és mély, az elmélkedős hangulatok remek kísérője. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése