2020. március 1., vasárnap

Lost Abbey Box Set: Track #8 (Number of the Beast)


Lost Abbey Box Set: Track #8 (Number of the Beast) (13,7%): Ez a főzde véleményem és eddigi tapasztalataim szerint az egyik legeredetibb és legkiemelkedőbb minőségű söröket gyártó márka, amellyel rendszeresen összehoz a jószerencse, így nyerve egyre nagyobb bizonyosságot az előző állítás hitelessége felől. Egy ital, amely ráadásul quadrupel, sőt mi több, a mazsolával főzött és valóban kimagasló Judgement Day alapjaira épül, emellett azonban bourbon hordóban tökéletesítik, fahéjjal és chilivel teszik izgalmassá, nagyobb meglepetést okozna, ha nem lenne lenyűgöző, mint azzal, ha annak találnánk. Erre, mint már említettem, a Lost Abbey név a garancia, s bár messze állok attól, hogy a főzde fizetett reklámanyagának összeállításában működjek közre e bejegyzéssel, nyilvánvalóan nem is szorulnak rá az ilyesmire. 
Pezsgő hanggal hömpölyög elő az üvegből, színe mély, sejtelmes és gazdag, akárcsak az illatai, amelyekhez foghatóval csak a legkülönlegesebb darabok rendelkeznek. Amellett, hogy megőrzi belga hangulatát, a diós-aszalványos, súlyos és ódon jegyek komótos aromáját, a bourbon kókuszos és fűszeres karakterét éppoly magától értetődően szívja magába a szerkezet, mintha e komponensek egymástól mindig is elválaszthatatlanok lettek volna. 
Nem kell több pár milliliternél, hogy ez a harmónia az ízében is visszaigazolást nyerjen a kortyolása során, a lágy és nyugodt, malátától telt, pirított csonthéjasok és füge, datolya jegyei által lerakott alapokat elegáns vonalakkal színezi ki a whiskey vaníliás-kókuszos zamata, a képet pedig egy remekül eltalált mértékben, alig észrevehető módon jelenlévő pikánsság, lágy, nem metszően csípőskés jelleg és egy ehhez remekül passzoló fahéjas fűszeresség kelti életre. Ehhez tényleg nincs mit hozzáfűzni, vérbeli különlegesség, melynek elismeréséhez még csak az elnézőbb énünkre sincs szükség. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése