2012. június 30., szombat

Valentins Hefeweissbier - Fuller's India Pale Ale - Gouden Carolus Classic

Kóstolás időpontja: 2012.04.07



Valentins Hefeweissbier (5,2%): Szalmasárga színű, szűretlen búzasör egy visszafogott, banános aromával, krémes habbal és ideális szénsavtartalommal, testességgel. Íze enyhén élesztős, malátás, egy csipet vaníliával megédesítve. Ár-érték szempontból egyáltalán nem számít rossz vételnek a kategóriában.



Fuller's India Pale Ale (5,3%): Világos rézszínű főzet egy határozott gyantás, komlótobozos, üdeséget árasztó aromával, mely frissítő jelleg az ízében is megmutatkozik. Közepesen testes karakteréből egy telt kesernyésség érezhető, mely egyáltalán nem előzmény nélküli, az ízlelés kezdeti szakaszától jelen van, és hosszú időre ellátja ízlelőbimbóinkat élményekkel. Összességében egy igazán kifinomult, rendkívül karakteres jellem. 



Gouden Carolus Classic (8,5%): Vörösesbarna színű testét tömött és puha habkorona fedi, mely alól alkoholban érlelt gyümölcsök illata száll fel némi kandiscukros körítéssel. Ezek alapján már sejteni véljük, milyen ízekre számíthatunk kóstolása során: az illata által kitaposott úton halad tovább, de az édesség egy olyan szakaszában állapodik meg, amikor az még nem bizonyul émelyítőnek, túlságosan töménynek. Rumos dió és marcipán, cseresznye érezhető egy belgásan élesztős, kissé alkoholos, zömök testben, tipikusan olyan ízhatást produkálva, mely lecsendesedett körülmények között élvezhető igazán. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése