2012. június 13., szerda

Samuel Adams Boston Lager - BrewDog Punk IPA - Samuel Smith Imperial Stout

Kóstolás időpontja: 2012.03.10



Samuel Adams Boston Lager (4,7%): Borostyán színben pompázó ital egy önálló életet élő, csontszínű habkoronával a tetején. Illata fenyő és fanyar déli gyümölcsök kombinációjával kényezteti orrunkat azt a kétes érzetet keltve bennünk, hogy egy IPA-val sikerült összeakadnunk, íze pedig majdhogynem csak megerősít minket ebbéli hitünkben. A gyantás jegyek és az édeskés, enyhén citrusos ízhatás ugyanis az első, mely fogad bennünket, megnyitva az utat egy lágy, malátás jelleg felé, amely egy jól kihegyezett komlós utóízben végződik. Összetett, változatos, igazán karakteres ízeket felvonultató, különlegesen sokrétű főzet. 



BrewDog Punk IPA (5,6%): Világos, enyhe rezes beütésű színben hagyja el üvegét egy elképesztő illatfelhőt árasztva magából: fenyőgyanta keveredik egy virágos, leginkább szegfűre hasonlító aromával, valamint némi grapefruit héj, egy kevés gyógynövény, illetve mentolos feketeribizli adta kavalkáddal. Ezek az illatjegyek aztán tökéletesen formálódnak át ízekké, kezdetben szinte követhetetlen gazdagságban. Idővel egyre behatárolhatóbbá válik a sör karaktere és a keserű íz viszonylag rövid, ámde határozott lefolyása is egyre hangsúlyosabb lesz, sokoldalúságát azonban mindvégig megőrzi. 



Samuel Smith's Imperial Stout (7,0%): Koromfekete, átlátszatlan színű főzet, mely lebilincselő aromával bír: a könnyed, leginkább meggyhez, cseresznyéhez hasonlító édesség felől fokozatosan közelít a kakaós, forró csokis, majd kávés, pörkölt illatok felé. Ezt követően egy élénk, kissé savanykás, de határozott pörkölt malátás karakterrel megtámogatott zamattal találkozhatunk egy édes, kávés beütéssel, valamint az alkohol szájmelengető jelenlétével gazdagítva, mely sajátosságok elegánsan, mégis kellően intenzíven állnak össze egy kerek egésszé. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése