2012. június 15., péntek

Svijanský Rytíř Bitter - Straffe Hendrik Quadrupel - Samuel Smith's Taddy Porter

Kóstolás időpontja: 2012.03.14



Svijanský Rytíř Bitter (5,0%): Szivacsos szerkezetű habkoronája alól egy aranysárga, enyhén sötét tónusú, apró szemű buborékokkal tarkított test árasztja magából a természet aromáit: a frissen ásott zöldségek földdel borított gyökerének illata, enyhe fenyőgyanta és a komló határozott karaktere egyaránt jelen van. Selymes textúrája egy kellemesen malátás alapot rejt, mely a komló uralkodó jelenlétéhez képest nyújt némi ellensúlyt. Az enyhén édeskés, könnyed, gyümölcsös ízvilág felől igen lendületesen halad a markáns keserűség irányába, mely aztán hosszan elnyújtva gondoskodik a tartalmas utóízről. 



Straffe Hendrik Quadrupel (11,0%): Vörösesbarna színe és krémszerű, rövid életű habja van, mely egy pár milliméter vastagságú gyűrű formájában mindvégig megmarad a pohár falán. Telt és gazdag illatok tömkelegét fedezhetjük fel benne, aszalt gyümölcsök, szilva, narancs képei sejlenek fel, édeskés, süteményes fűszerek aromái áradnak belőle. Kellőképpen sokszínű ízvilágának alapvető jellemzője a likőrös, de ésszerű keretek között megmaradó, elegánsan édeskés, marcipános jelleg az alkohol hangsúlyos és melengető jelenlétével. 



Samuel Smith's Taddy Porter (5,0%): Olajos, fekete színű főzet bézs színű habbal és egy tejeskávés, pörkölt és élesztős aromával, mely egy égetett cukros, karamellás, vaníliás színezetű ízben folytatódik, ahol a pörkölt malátás, határozottan élesztős jelleg és az intenzív, kávés zamatok teszik teljessé ezt az egyébként igen harmonikus, sallangmentes ízvilágot. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése