2012. június 6., szerda

La Chouffe - Delirium Tremens - La Cré Tonnerre - Corsendonk Rousse

Kóstolás időpontja: 2011.12.04



La Chouffe (8,0%): Illata sokat ígér, melyet maradéktalanul be is tart. Krémes testű, malátaízű, enyhén savanykás és kellemesen kesernyés főzet, a belga sörök jellemvonásait erőlködés nélkül hozza. Rendkívül jól összerakott sör, melyben az élesztő és fűszeres alkohol alapíze dominál, ez utóbbi voltaképpen fő karakterét is adja. Az elvárásokat minden tekintetben kielégítő, roppant kellemes darab.
(Ratebeer link)



Delirium Tremens (8,5%): Színe aranysárga, habja nagy és masszív. A Huyghes sörfőzde termékeinek szinte már megszokott tréfájától tartva elővigyázatosan közelítettem felé, és óvatosan szabadítottam meg kupakjától egy brutális szénsavfröccsöt elkerülendő. Annyit mindenesetre elmondhatok, hogy megérte türelmesnek lenni. Kirobbanó ízvilág jellemzi, rendkívül erőteljes sör. Szinte minden kortynál más tónusú ízt áraszt magából, nagyon összetett. Közepesen édes és fűszeres, élesztős ízjegyek uralkodnak, mely utóbbi jelenléte apró szemű üledék formájában láthatóvá is válik. 
(Ratebeer link)



La Cré Tonnerre (7,0%): Kísérletező kedvű sörfogyasztóként cseppet sem riasztott el a sör jellemzőinek olvasása, voltaképpen kifejezetten a nem mindennapi ízvilág ígérete miatt vásároltam meg, mely ennek a kritériumnak maradéktalanul meg is felelt. Bár az összetevők között szerepel, a rum aromáját kevéssé lehetett felfedezni illatában és ízében, leginkább a méz édessége volt olyannyira erőteljes, hogy szinte meggátolta más ízjegyek érvényesülését. A mézédes jellemvonás mellett azért a komlós utóíz is jelen volt, mely nem hagyott kétséget a főzet sör mivolta felől. Valóban különleges, igazi desszertsör, mely valószínűleg közelebb áll a sör markáns ízvilágától egyébként idegenkedők szívéhez.
(Ratebeer link)



Corsendonk Rousse (8,0%): Eper és áfonya illatával indít, mely aromák az ízében is visszaköszönnek, de igazából a legtöbb vörösgyümölcsből főzött lekvár emlékképét felidézi. Édességének mértéke szinte a La Cré Tonnere-nél tapasztalthoz hasonlítható, az ízek azonban harmonikusabban olvadnak össze, és az édes íz teret enged más, főképpen gyümölcsös zamatoknak is, így téve teljesebbé az ízélményt. Talán a két sör kissé már sok volt így egymás után, de önmagában a kettő mindenképpen emlékezetes élménnyel gazdagította ízlelőbimbóimat.
(Ratebeer link)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése