2013. december 28., szombat

Karácsony 2013 - Ridgeway Insanely Bad Elf


Ridgeway Insanely Bad Elf (11,2%): Kitöltéskor borostyán színben úszik, igen tiszta, átlátszó, habja tört fehér. Mindeközben pedig alig győzzük csodálni, amint a Mikulás édességes zsákjának aromái köszönnek vissza ahhoz hasonlóan változatos jelleggel: illatos cukorkák, mézes alma, karamell és fenyőág, valamint - gondolva a felnőttekre - egy izmos mennyiségű likőrösség. 
Félő, hogy kissé talán túl sok lesz ez így, ezért óvatosan kortyolunk bele. Azt azonban már az első, szánkban történő megforgatása alatt leszögezhetjük, hogy óvatosságunk nem volt hiábavaló. A sziruposság óriásléptékben közelít, olajosan, meglehetősen mérsékelt szénsavtartalomba ágyazva, és mint az lenni szokott, az első kortyok lenyelése után válik megítélhetővé végül a karácsonyi süteményestál-jellegének kicsengése. 
Az mindenesetre sokat segít rajta, hogy a komló fenyős, gyantás karaktere megpróbálja kissé karcosítani a desszertszerű képet, ám összességében igencsak instabil az édességgyár szerkezete. Vannak kortyok, amelyek során határozottan összeszedettnek véljük a kompozíciót, legtöbbször azonban a porcukros szirupfolyam komótos, de ellenállhatatlan sodrása ragad el mindent, s az ember csak arra gondolhat, karácsonykor megengedhet magának egy mártózást benne. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése