2013. december 26., csütörtök

Karácsony 2013 - BrewDog Santa Paws


BrewDog Santa Paws (4,5%): Ez a típusú sör azokra a percekre kínál ideális megoldást, amikor egy sör elkortyolgatása valamiféle melléktevékenységként, nem pedig fő attrakcióként kell, hogy szolgáljon akár az ünnepi készülődés során, vagy éppen azt megelőzően, mint történt az az én esetemben is. Ha nem az est fénypontjaként bekészített üvegként tekintünk a BrewDog ezen darabjára, hanem a hangulat színesítése, a - jó esetben - év végi nyugodtabb időszak még kellemesebbé tétele érdekében nyúlunk egy efféle sör után, bizonyára nem fogunk benne csalódni. Előzetes várakozásaim egyébként a róla olvasott sorok alapján már körvonalazni látszottak magát az italt, és szinte biztosra vettem, hogy az előirányzott útról nem fog számottevő mértékben letérni. 
Mélybarna színnel érkezik, rajta egy bézs habréteg apró szemű, krémes formában, majd a scotch ale-ek sajátjaként megismert, felül kávés, alatta kakaós-vaníliás, haloványan kókuszreszelékes kompozíció rajzolódik ki. Kellőképpen sima, kiugró jellegzetességek nélküli ital, a pörkölt malátás alapok harsány, szájösszehúzó utóíz nélkül teljesednek ki a kávés, kakaós ízjegyek adta kereteken belül, valóban könnyen fogyasztható főzet. 
És ha mindenképpen valamiféle ünnepi asszociáció tárgyaként szeretnénk italunkra tekinteni, ha ízbéli jellegzetességei talán nem is, a jellegéből fakadó megnyugtató egyszerűség remekül passzol a remélhetően gondtalan percek eltöltéséhez. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése