2013. december 27., péntek

Karácsony 2013 - Ilkley Mary Christmas


Ilkley Mary Christmas (4,7%): Tükrös, kristálytiszta aranyszínén puha, fehér hab telepszik, majd pedig némi német lageres aromát csillant meg előttünk, de ez még éppen csak a legelső másodpercek történései között szerepel. Ezután egyre összetettebb illatok csapata kezd megalakulni, zöld hangulatú, frissen nyírt füves jegyek keverednek egy édesen gyümölcsös, igen halvány likőrös beütéssel. 
Az édesség megjelenése egy ehhez hasonló küllemű és karakterű sör esetén veszélyes területnek minősül, az efféle hóbortoknak általában nem szokott pozitív kimenetele lenni az ízek minősége szempontjából. Ez esetben természetesen semmi balul sikerült mozzanatot nem tartalmaz a főzet, az üveg címkéjén felsorolt gyümölcsös, fűszeres és karibi rumos hangulat gond nélkül tetten érhető, bár leginkább az illatában, belekóstolva ugyanis kevésbé bohókás karakterrel szembesülünk. 
Kifinomult, kekszes és kenyérhéjas malátás ágyon ízgazdag, pikáns komlós fűszerezettség terül el, valamint egy egészen halvány, magasabb alkoholtartalmú italokra - akár rumra - jellemző likőrös édesség csillan meg rövid időre bájosan, elegánsan és sejtelmesen, semmi esetre sem hangsúlyosan. Ez utóbbi mozzanat leginkább a felnyitás utáni percekben érhető tetten, idővel a kezdeti visszafogott intenzitását is elveszti, és átadja helyét a pilzeni hangulatú komlók végjátékának.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése