2013. december 27., péntek

Karácsony 2013 - BrewDog Christmas Paradox 2012


BrewDog Christmas Paradox 2012 (15,0%): A BrewDog Paradox-sorozata karácsonyi darabjának már a külleme is valami fenomenális ízélményt szavatol, árulkodó megjelenése csúcskaliberű főzet testet öltését hirdeti. Mélyfekete, olajos teste sziruposan folyik a pohárba, sárgásbarna habja pedig tovább fokozza a vizuális élményt. 
A himalájai magaslatokra történő fölkapaszkodás jegyében eltelő percek a semmihez nem fogható illatáradat berobbanásával kezdődnek, melyek teljességgel bearanyozzák az innentől kezdve már biztosra vetten mennyei ízekhez vezető ösvényt. Kolibriszínű aromái a létező legelemibb jelleggel törnek ránk, azt az érzetet keltve a letaglózott szemlélőben, hogy ennél intenzívebb hatást természetes úton már nem lehet elérni. A legsűrűbb imperial stout-aromák keretében az antik fahordós jegyekkel átitatott, túlérett és olvasztott csokoládéban megforgatott gyümölcsök, az elmaradhatatlan vanília és egy letagadhatatlan rumos beütés lép a színre, mindez ezerféle sorrendben és változatban, egyszerűen leírhatatlan. 
A testesség netovábbja tárul elénk aztán, már a szánkban megforgatva is édes, mint egy likőrben úszó aszaltgyümölcs-kosár csokoládéval fogyasztva, puha és selymesen csúszó testének minden egyes kortya varázslatosan sokszínű, az alkohol kellemesen bizsergető jellege pedig határozottan, de nem tolakodóan egyengeti az ízfolyam kacskaringós útját.
Talán volt már rá alkalom, hogy ezt nyilatkoztam, de amennyiben ez már megtörtént, most ismét nagyon közel állok hozzá, hogy kimondjam, ez a legjobb sör, amit életemben ittam. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése