2015. december 28., hétfő

Karácsony - To Øl Shameless Santa


To Øl Shameless Santa (10,0%): To Øl-féle ünnepi ital tegnap már tiszteletét tette nálam, ez a második palack tőlük, amely karácsonyi mondandót hordoz. Belgian strong ale-ként hirdeti magát, ami lényegében megfelel annak a típusnak, amit a küllemhez társítanánk, mahagóni színe azonban tiszta, jobban áttetszik, mint egy hagyományos belga főzeté. 
Nem feltétlenül az élesztőé lesz a színpad az elkövetkezendő percekben - gondolhatnánk, aromái azonban ebből a karakterből is tartogatnak egy adagot, bár való igaz, hogy leginkább mégis komlótól vezérelt illatokkal van dolgunk. Közepes teste csípőskés, gabonásan fűszeres, tartalmas ital képének alakítója, melyben egyaránt jut hely az édes malátanyalábok mazsolás, karamellás színezetének, a fanyar élesztő száraz, enyhén nemespenészes hangulatának, de a kiegyensúlyozott, mégis markáns komló jelenléte az, mely a törzsét adja a főzetnek, így érdemes rá ezen alap mentén gondolni. 
Nem az a hivalkodóan karácsonyi beltartalom, mint ahogyan az sok esetben lenni is szokott, így meglepődni sem érdemes rajta, viszont azáltal, hogy e meghitt esték valamelyikén fogyasztjuk el az italt, annak lényébe is óhatatlanul beleivódik az ünnep hangulata. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése