2015. december 14., hétfő

Dieu du Ciel Aphrodisiaque


Dieu du Ciel Aphrodisiaque (6,5%): A Dieu du Ciel! újabb gyöngyszeme már ránézésre is itatja magát, a főzde söreinek címkéiből áradó elegancia pedig egyszerűen magával ragadó. Egyértelmű, hogy kávészínű testtel nyit, melyen krémes, cappuccino-hab telepszik meg. A kakaóporos, árnyalatnyi karamellával megspékelt, kissé scotch ale-szerű illatok puha és bársonyos szobájában külön helyiségrésszel bírnak a hívogató, vaníliás aromák, mi pedig örömmel fogadjuk az invitációt: itt végre megpihenhetünk egy darabig. 
Az mindenesetre biztos, hogy egy végtelen harmóniát sugárzó, megnyugtatóan kellemes illathalmazzal találkozhatunk, mely az előbb felsorolt összetevőkön túl némi pörkölt, egy egészen halványan tőzeges felhanggal is bír, valamint a titokzatoskodás olyannyira távol áll tőle, hogy az aromák által rámutatott ösvényen megindulva a testének vastagságára vonatkozó elképzeléseink is kellően pontosan tükröződnek vissza később. Nem várunk tehát valami kőolaj-stout vehemenciájával bíró fenevadat, ez már csak az alkoholfok mértékéből ítélve is felesleges volna. 
Örömmel vesszük viszont tudomásul, hogy az illatok által sugárzott kiegyensúlyozottság és nyugalom az ízében is visszaköszön; a közepesen szénsavas testben megelevenedő pörkölt maláta okozta komor hangvételt mesterien oldja fel az étcsokoládé simogató játéka, valamint a vanília sejtelmes, sörökben annyira jól mutató, bársonyos varázsa. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése