2015. december 29., kedd

Karácsony - Struise Tsjeeses Reserva - Port 2011


Struise Tsjeeses Reserva - Port 2011 (10,0%): Korábban már volt szerencsém a Struise portói hordóban érlelt karácsonyi söréhez, olyannyira, hogy még a főzés éve is azonos mindkét üveg esetében. Az akkor papírra vetett benyomások a mai napig érvényesek, speciális jellegénél fogva mégis úgy éreztem, megérdemel egy újabb bejegyzést az ital, ugyanis ha más nem is, a palack mérete, valamint az ünnepi környezet az újdonság erejével hathat a tavalyi évhez képest. 
"A Tsjeeses portói hordóban érlelt változataként ha lehet, még szimpatikusabb tulajdonságokkal rendelkezik, mint az alap verzió. Opálos borostyán színben érkezik poharába, habja tojásfehér árnyalatú, krémessége hosszasan megmaradó. 
Illatszerkezetét parfümös hangulat lengi körül, élesztős vezérfonal mentén a jól ismert aszalt gyümölcsös szálak szövődnek egymásba - fajsúlyos tartalom kifejezőeszközei. Hihetetlenül sima, kövérkés teste desszertszerűen hat, dióforgács, vajkaramella, likőrök színes forgatagának izgalmait hordozza. 
Némi fahordós, ódonabb jelleg is megfigyelhető benne, a normál verzióhoz képest egy árnyalattal nagyobb mélység tárul elénk, mégis legalább annyira egyben vannak az ízek, kikezdhetetlen komplexitásról tesz tanúbizonyságot. Egyfajta magas alkoholtartalmú aszaltgyümölcs-dzsúz, aminek minden egyes porcikája a végletekig érett, letisztult és ámulatba ejtő."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése