2012. december 30., vasárnap

Karácsony - N'ice Chouffe


N'ice Chouffe (10,0%): A La Chouffe főzde termékeinek ezen darabja nagyjából az alap világos és barna verzió között helyezkedik el ízvilág szempontjából, valahol a testesebb tripelek és magasabb alkoholfokkal megáldott quadrupelek tengelyének metszéspontján. 
Illata belgásan sejtelmes, csípősen élesztős, némi szárított gyümölcsös és enyhén fűszeres fuvallattal. Mint később kiderült, az előbbiért a Curaçao-narancs héjának, utóbbiért pedig a kakukkfű jelenlétét kellett volna felelőssé tennem, bár azt a legnagyobb jóindulattal sem mondhatnám, hogy különösen az említett fűszer fel nem ismerése csupán a meglehetősen felszínesnek mondható kapcsolatunknak tudható be. Az is lehet azonban, hogy nem a legmarkánsabb karakterű adalékokról van szó, így kissé kifinomultabb ízlelőbimbók megléte szükségeltetne a tettenérésükhöz. 
Pezsgő íze mindenesetre egy jól kitaposott ösvény mentén halad, melyről létének egyik fázisában sem hajlandó letérni, így biztosítva egy kiszámítható ízvilágot, melynek középpontjában a kenyértésztás, lágy zamatok állnak egy alkoholos, édeskés-fűszeres karakter élesítő jellegével. 
Számomra kissé talán túl egysíkú, legalábbis a karácsonyi verziókkal szemben támasztott követelések tekintetében. Ez azonban korántsem jelenti azt, hogy ízetlen lenne, igazán kellemes jelenség a maga nemében. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése