2017. szeptember 24., vasárnap

The Bruery Sucré


The Bruery Sucré (16,9%): Az egyik legexkluzívabb megjelenésű palack, amihez sörös pályafutásom alatt alkalmam volt hozzájutni, a beltartalom nagyszabású jellegéhez pedig a legcsekélyebb mértékű kételyem sem fért. 
Kólaszínű testet emlegetni egy efféle kaliberű főzet esetében talán szentségtörésnek tűnhet, a mélygesztenye karakter és a hamar elillanó habgyűrű mindenesetre jól ismert vendégek a magas alkoholtartalmú, nehéz formátumú amerikai darabok esetében. Marcipánmasszás bevonattal átszőtt fahordós, átütő erejű alkoholos aromái semmi esélyt nem hagynak a nyugalomra, szinte felperzselik a levegőt a whiskys illatjegyek. Nincs más hátra, mint hogy olajos és izgalmakkal teli kortyaiba vessük magunkat, melyeket csupán jelzés értékkel szellősít meg egy szerény szánsavháló. 
Kirobbanó erejű, mégis mérnöki módon megszerkesztett karakter, melyet nem győzünk csodálni, erejének nagysága miatt azt várjuk, mikor hatalmasodik el az alkoholfok okozta élmény az ízkompozíció összeszedettségén; a rendezettség azonban nemigen akar szűnni, a hatalmas energia kordában van tartva. Modernebb hangulattal átitatott, nemes quadrupel jellemvonásai elevenednek meg, vaníliás-fás karakter érett zamatai mazsolás, szilvabefőttes, tonnás súlyú ízjegyekkel találkoznak. A végletekig érett gyümölcsök legjava komoly alkoholok jótékony pártfogásában teljesedik ki, kókuszos tejcsokoládé színesíti a testet, majd egy hosszú utóéletű, sötét hangulatban vibráló, likőrösen karcos jelleg teszi fel a koronát a feledhetetlenül egyedi kompozícióra. 
Az efféle italok a sörös tapasztalatok mérföldköveiként szolgálnak, általuk új szintre helyezhetjük a különböző típusú főzetekről alkotott képünk minőségét. Egyértelmű, hogy a típus általam kóstolt darabjainak legjobbika, feledhetetlen élmény volt minden egyes kortya. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése