2017. szeptember 16., szombat

Lost Abbey The Angels Share - Bourbon Barrel


Lost Abbey The Angels Share - Bourbon Barrel (12,5%): Egy kevés utánajárást azért megkövetelt, mire arra a megállapításra jutottam, hogy a kezemben lévő Lost Abbey darab a Bourbon Barrel-verziót testesíti meg, mivel az üveg címkéje nem feltétlenül nyújt egyértelmű iránymutatást az ügyben. A Ratebeer honlapján az alap verzió és a bourbon hordóban érlelt típus címkéje sem passzol azzal a változattal, amit az utóbbi főzet neve alatt szerepeltetve alkalmam volt megszerezni, az interneten rendelkezésre álló fotók azonban a birtokomban lévő üveg képét örökítik meg a "Bourbon Barrel" karakterrel felruházott ital vonatkozásában. 
Kólaszín-árnyalatú testére halovány habréteg ül, keskeny karimájú fedelet rajzolva az italra. Az illatai egyszerűen utánozhatatlanok, a legelegánsabb barley wine-aromák, amiket valaha éreztem. A puha selyemcukros, édesített paradicsomleves, fodormentás és pillecukros csemege hangulata kóstolásra buzdít, hívogató aromái egyszerre simák és feltűnésmentesek, ugyanakkor megismételhetetlenül egyedi stílusúak, kókuszos fahordós, vajas bourbon-karakterű, mazsolás hangulatúak. 
Ízvilága a mennyei manna körvonalait hordozza, keserédes datolya és füge, mályvacukor, vaníliás whisky jegyeit jeleníti meg, vakító élénkségű aromái apró szénsavbuborékokkal tarkított kortyokban öltenek testet, melyek olajosan csúsznak. A hordóérlelés jótékony hatása már-már tökéletesnek ható szerkezetet biztosít a főzetnek, a karakteres árpaborok szerelmesei mindenesetre ne keresgéljenek tovább. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése