2017. szeptember 9., szombat

Lost Abbey Deliverance


Lost Abbey Deliverance (12,5%): Mélybarna, imperial stout-szerű ital gurul ki a nagyszabású üvegből, gyűszűnyi, mégis sokatmondó, marcona italokon rendre felbukkanó típusú habkéreggel. Nagy formátumú, strukturált, magas százalékú alkoholok detonációja érkezik meg aztán lehengerlő erővel, az illatmolekulák egyszerűen belefúródnak a receptorainkba. Tüzes bourbon-aromái konyakkal átitatott faháncs, forró étcsokoládé, karamellás-kakaós-kókuszos-vaníliás belga édességek hangulatát egyszerre idézik meg; sötét és rabul ejtő a kezdés. 
Mint az várható volt, a kortyok önálló életre kelnek, és bár az alkohol masszív jelenléte a whiskys, brandys jegyekkel felülírhatatlan, sokszínű és megfejthetetlenül összetett jellege mentén lenyűgöző karakterek sokasága tárul elénk. Bár a jellemvonásai közeli rokonságot mutatnak egy vérmesebb imperial stouttal, jellege kevésbé testes és mérsékeltebb módon szirupos, azonban megdöbbentő vadsággal párosul. 
Mindez a kolosszális szerkezet egy bársonyosan szétterülő kakaós lepelbe van burkolva, mely simulékony étcsokoládés jegyekkel csalogat, a masszív alkoholos test vaníliás bourbon fergetege azonban megmutatja igazi erejét. Szeszben ázott fahordó füstös malátás zamatainak élét sós karamella lágysága puhítja, majd keserű likőrök zord lecsengése karcolja össze a képet. Kaliberénél fogva fontos alkalmak méltó kísérője lehet. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése