2013. április 4., csütörtök

Dieu du Ciel Péché Mortel


Dieu du Ciel Péché Mortel (9,5%): Korábban sok jót olvastam már róla, és a sörrajongók szavazatai is előrevetítették, hogy egy nem mindennapi darabról van szó. Be kell vallanom töredelmesen, hogy vannak olyan pillanatok, amikor egy főzetet akkor tekintek módfelett jónak, ha minél inkább elrugaszkodik a hagyományos értelemben vett sör fogalmától, anélkül azonban, hogy az alapvető és lényegi tényezőket nélkülöznünk kellene.
Ha a sör kiválóságának fokmérőjét az előzőekben említett tulajdonságok meglétében véljük megállapítani, a világ egyik legjobb söréről beszélhetünk. Mind illat, mind íz tekintetében jobban hasonlít egy jó erős feketéhez, ez az extravagancia azonban cseppet sem válik hátrányára. Véleményem szerint még a Beer Geek Breakfastnél is aromásabb, íze pedig legalább annyira karcos, mint a Kujoé
Az üres kávé jelleg hamarosan kiegészül ízgazdag komponensekkel, melyek betöltik szánknak minden egyes szegletét, és izgalmas összetettséget varázsolnak. A túlérett cseresznye és intenzív pörkölés, tiramisus édesség, komlós keserűség lebilincselő harmóniában olvadnak össze, így téve abszolút megszívlelendővé az elcsépelt útmutatást, mely szerint lassanként kortyolva, minden cseppjét kiélvezve értékelhető igazán. Nem mintha egy hasonló kaliberű sörrel lehetne másként is bánni. Az mindenesetre biztos, hogy nálam top kategóriás alkotás. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése