2013. április 11., csütörtök

Flying Dog Wildeman Farmhouse IPA


Flying Dog Wildeman Farmhouse IPA (7,5%): Nem mondhatnám, hogy a saison stílusú sörök életre szóló cimboráim, már csak azért sem, mert idegenekkel nem kötök egyhamar barátságot. Azt azonban elmondhatom, hogy a végeredmény tekintetében ez az akadály egyre inkább elhárulni látszik, ugyanis rendkívül szimpatikus vonásokkal bíró típusról van szó, mely már csak azért is könnyedén belopta magát a szívembe, mert a stílus-kollaboráció másik tagja, nevezetesen az IPA igencsak kedves a számomra. 
Ebben a főzetben pedig határozottan elkülöníthető az utóbbi családra jellemző jegyek összessége, melyekben a komló trópusi gyümölcsös, citrusos, grapefruitos jellege viszi a prímet, amihez minden bizonnyal a saison fanyarul élesztős, metszően éles jellegének hangsúlyos karaktere társul. Üde jellege már az illatában is megmutatkozik, mely frissen nyírt fű, friss széna aromáját idézi, annak ellenére is, hogy a kóstolás pillanatában is erős megfázással küszködök. 
Ennek megfelelően nem kifejezetten a téli hónapok itala, gazdagsága azonban könnyedén előtérbe helyezhető szomjoltó jellegével szemben. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése