2012. október 19., péntek

Weyerbacher Double Simcoe IPA


Weyerbacher Double Simcoe IPA (9,0%): Sötét borostyán, opálos színéhez foghatóval csak a kategória legnagyobbjai rendelkeznek, mindenesetre már jó előre belopja magát a szívünkbe, még azelőtt, hogy a mázsányi komló jelenlétének bizonyítékaként előtörő nehéz gyantás, néhol ecetes savanykásságba, majd hagymalekváros édességbe, mézes élesztősségbe átcsapó illatáradat teljesen levenne minket a lábunkról.
Sziruposan indul, masszív test fogad minket, melyet természetesen az amerikai komló szivárványszínű, agresszív keserűsége, valamint a fenyőerdők csak hódok által tapasztalt, ebben a formában azonban számunkra is hozzáférhető íze ural egy enyhe, citrusos érintéssel. Minden kortyot öntetszerű, mézes édesség övez, mely csodásan kiegyensúlyozza az összhatást, remekül kerekíti le az ízeket. Mindez egy átható, élesztős lepelbe burkolva, melynek maradványai egyébként jól láthatóvá is válnak a pohárban. 
Egy gyengédnek a legkevésbé sem mondható, markánsan keserű, mégis gazdag és rendkívüli módon élvezhető ízvilág, mely egyértelműen a műfaj legnagyobb remekei közé emeli ezt a mesterművet. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése