2012. október 6., szombat

Green Flash West Coast IPA



Green Flash West Coast IPA (7,3%): Borostyán színben fordul a pohárba ez az amerikai különlegesség, mely odaát igen nagy népszerűségnek örvend, s a kategória egyik legnagyobb királyaként tartják számon. Ennek fényében érthető, ha én is a legnagyobb kíváncsisággal készültem az általa keltett benyomások fogadására. 
Illata a már jól ismert elemeket hordozza magában, annak is egy intenzívebb, vehemensebb formáját: a komló virágos, gyantás és egészen halványan gyümölcsös vonulataiért többféle típus a felelős.
Ízében is meghatározó ez a többrétűség, leginkább azonban a fenyős aromák állnak a középpontban, némi grapefruitos színnel gazdagítva kissé az egyébként nem túl gyümölcsös összképet. Az édeskés jelleg tehát ez esetben kevésbé meghatározó, az idő előrehaladtával bár e téren fokozatos változás figyelhető meg, azért mégiscsak a komló mindent felülíró, karcosan sós árnyalatú jelenléte uralkodik. Ennek eredményeképpen egy kissé talán túl száraz, közepesen testes ital képe bontakozik ki, mely minden tekintetben egy vérbeli, keményvonalas IPA. 
Az amerikai kézműves sörszcéna iránti elfogultságomat félretéve azt kell, hogy mondjam, örültem volna, ha meg tudom győzni magamat afelől, hogy a kategória legkiemelkedőbb versenyzőjét volt alkalmam elfogyasztani, ezt a mondatot azonban a paletta megannyi csodálatos tagja nyújtotta fantasztikus ízélmény átélése némiképp hiteltelenné tenné. Ennek fényében csupán azt jelenthetem ki feltétel nélkül, hogy egy elképesztően erős karakterű, remekbe szabott főzetről van szó, melyet a magán viselő stílusjegyek szerelmesei joggal magasztalnak az egekig. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése