2012. október 24., szerda

Cigar City Maduro Oatmeal Brown Ale

w
Cigar City Maduro Oatmeal Brown Ale (5,5%): A kupakjától megszabadítva tekintélyes mennyiségű szén-dioxid hagyja el az üveget, valamint egy kiadós aromabomba, mely által egy intenzív, kávés illatfelhő alapozza meg a hangulatot. Gesztenyebarna színe kezdetben fel sem tűnik a fénysebességgel fejlődő és évszázadokig kitartani látszó, szivacsos habpaplan alól, igen hosszú percek telnek el, míg sikerül megtölteni a poharat, bármennyire óvatosan is próbálkozzunk. Kakaó, kávé és alkohol éles aromája töltik be a teret, pörkölt illatok végtelen Kánaánja ez.
Belekóstolva aztán kissé meglepetten tapasztalhatjuk, mennyire élénk, kólához hasonló szénsavtartalommal és mérsékelt testességgel bír, bár az előzmények fényében erre azért számítani lehetett. (Abban sem vagyok biztos azonban, hogy ez a típus alapvető jellemvonása és nem csupán az adott üveg sajátosságait volt szerencsém megtapasztalni.) Ódon, földes ízeit kakaó és kávé bársonyossága keretezi, mindezt lágy maláta selymesíti, valamint pirított, füstös színezet árnyalja. Egy halvány gyümölcsösség szintén megfigyelhető, az alkohol korábban érezhető aromája azonban korántsem fedezhető fel ilyen egyértelműen. 
Minden bizonnyal kitűnő választás lehet valamiféle karakteres szivar mellé, mint ahogyan alkotói párosításra vonatkozó javaslata is ezt támasztja alá. Jómagam az efféle élvezeteknek történő hódolás nélkül is rendkívül elégedetten kortyolgattam, könnyű fogyaszthatósága mellett ugyanis egy karakteres és igazán ízletes sörről van szó. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése