2019. október 6., vasárnap

Emelisse White Label Barley Wine (Heaven Hill BA)


Emelisse White Label Barley Wine (Heaven Hill BA) (15,0%): Komoly terep a barley wine-ok világa, szigorú italról van szó ugyanis, mely nem igazán tűri a balul sikerült vonások jelenlétét, markáns, súlyosabb formátumából adódóan kevésbé megbocsátó a kilengésekkel szemben, ha azonban egyben van a szerkezet, az egyik legizgalmasabb típus is a malátabor műfaja. 
15%-os, Heaven Hill hordóban érlelt sör esetén a feltételek több, mint adottak, egy olyan nagy nevű gyártó, mint az Emelisse esetén pedig valószínűleg túlságosan nagy melléfogásokról sem beszélhetünk, és ahogyan annak lennie kell, a kóstolás minden egyes fázisát hátradőlve élvezhetjük, annak biztos tudatában, hogy ez a palack valóban stílusának egyik legnagyobb királyát tartogatja. 
Zavaros, mustos, barna színe van, valamint piszkosfehér habja, továbbá remek illatai, amik egy túlcsordult malátásbödön, datolya, aszalt-cukrozott paradicsom és természetesen tejszínes bourbon hangulatát hordozzák. A végtelen mélységek, mennyei magasságok itala, ha létezik tökéletes karakter, ez közel áll ahhoz, a tejszínesen bársonyos krémesség lepelként takarja be és csendesíti le a kirobbanni készülő ízjegyeket, amellett, hogy az élénkség is a jellemvonásai között tüntethető fel a szerkezetnek. 
Mézédesen vibráló gabonaszirup egy cseppnyi fanyar, élesztős hálóba burkolva, melyhez a komló aromásabb, vadságától megfosztott, érettebb jellegű hangulata is csatlakozik, ezek a jegyek azonban csak tökéletes aláfestésként szolgálnak a whiskey játékához, ami magára von minden figyelmet. Az érlelésnek az a fajta testet öltése ez, amikor a fahordós jegyek nem csak úgy rátelepszenek, semmint inkább beleivódnak az ital lényébe, lelket adnak a karakternek. Ezek alapján azt gondolom szükségtelen túlhangsúlyozni, hogy a műfaj szerelmesei számára kötelező darab. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése