2019. október 20., vasárnap

Buxton / Omnipollo Yellow Belly Sundae


Buxton / Omnipollo Yellow Belly Sundae (12,0%): A Yellow Belly bourbon hordóban érlelt változataként hasonló karakterisztikára számíthatunk, mint az "alap" verzió esetében, s ha szerencsénk van, egy vaskos, hordóérlelés adta hangulat cifrázza majd azt a képet, amelyet úgy hihettünk, már nemigen lehet. Talán nem is olyan nagy baj, hogy e főzet nem ebbe az irányba mozdult el, s nem akart még lapot húzni a mogyoróvaj-stout értékeire. 
Összetevői között bár a laktóz, a kakaó és vanília mellett a keksz és földimogyoró aroma is feltüntetésre kerül, közel sem olyan vakító a kép, mint a Yellow Belly esetében, mind aromáit, mind ízjegyeit megzabolázza a whiskey atyai szigora, s bár ebben is szikrázni látszik minden, ami süteményes hangulatot idéz: mogyoróvaj, fehércsokoládés profitterol, csokoládés-vajas keksz zamatai villámlanak, az ízpetárdák egy megfontoltabb, érettebb keretben jutnak szóhoz, mely által az egész ízvilág kifinomultabbá, mélyebbé, magasabb röptűvé válik. 
Egyesek a bohókás, zabolázhatatlan karakterre esküsznek, másoknak az átlagos sörökhöz képest még mindig zavarba ejtően sokszínű karakter nyerheti el a tetszését, mindenesetre nehéz lenne választani a két típus közül. Éppen ezért én a magam részéről mindkét főzetet egyforma pontszámmal jutalmazom. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése