2018. június 24., vasárnap

FiftyFifty Imperial Eclipse Stout - Elijah Craig 12 Year Barrel


FiftyFifty Imperial Eclipse Stout - Elijah Craig 12 Year Barrel (11,9%): Az 500. hivatalosan is tesztelt sör egy magamfajta fanatikus számára nem lehet akármilyen főzet, így a szerencsés tényezők játéka, s némi tudatos kombináció a számokkal úgy alakította, hogy ez a 12 éves Elijah Craig hordóban érlelt FiftyFifty Eclipse imperial stout lett az. Exkluzív üvegéről ordít a beltartalom nem mindennapi jellege, letisztult, mégis markánsan karakteres a dizájn. 
Túlzás nélkül állíthatom, hogy illatai valósággal betöltik a teret, az a fajta aromagörgeteg, amely a legelemibb módon idézi fel a hordóban tárolt ital karakterét. A fajsúlyos komponensek kevés füsttől átjárt, mennyeien krémes jellegű kókuszos, vaníliás, étcsokoládés szerkezete megkeni a levegőt, az illatjegyek csodás összhatása méterekről érezhető, szűnni nem akaró a sokszínűség, megkapó a kifinomultság. 
Egyediség sugárzik kortyaiból is, különösen hőfoka emelkedésével érhető tetten egy kevés gyógyvizesen sós jelleg, egyebek mellett azonban gömbölyűen telt, mézédes maláta pörkölt éle alkotja a kereteit annak a vaníliás kókuszmasszában ázott, eszpresszós jegyekkel tompított, whiskey-hangulatú italkuriózumnak, mely mintegy végső meglepetésként éles körmökkel kaparászó komlónyomokat hagy hátra. 
Ez utóbbi jellemvonást egyesek már-már túlzott intenzitást mutatónak is vélhetnék, efféle kaliberű imperial stoutok esetén legalábbis némiképp szokatlan az élmény, azonban sörről lévén szó, a keserűség kidomborodása nemigen válhat túlzottan kárára az italnak. S hogy a jeles esemény alkalmából minden érzékszervünknek kijusson a jóból, ördögien csillogó teste két korty között a szemünket kápráztatja el. Soha rosszabb jubileumot! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése