2018. június 3., vasárnap

Mikkeller George! Barrel Aged (Bourbon Edition)


Mikkeller George! Barrel Aged (Bourbon Edition) (12,1%): Pokolian fekete, áthatolhatatlanul sűrű testén egy szemernyi hab sem fejlődik, az igazán különleges sörök egyik fokmérője ez esetben is felütötte a fejét. Motorolajként folyik az öblös pohárba, megforgatva tapadós lenyomatot hagy annak falán. Elég, ha csak a közelében tartózkodunk, illatszerkezetéről akkor is tudomást szerzünk, s legyünk bár a leginkább laikusak is a témát illetően, a vaníilás-faháncsos, földes-kókuszos karaktert akkor is felfedezzük majd az illatjegyei között. 
Whisky szerkezete sejlik tehát fel, mint ahogy az várható is volt az előzetes információk alapján; átütő erejű prémium gabonapárlat súlyos lábnyomait követve juthatunk el imperial stoutos élményeink egyik mérföldkövéhez. Olvasztott, sós karamella, darált kávé, földes-vaníliás-kókuszos malátakoktél hangulatai versenyeznek intenzitásban, parázsló alkohol finom körvonala hálózza be az egyébként is kirobbanó testet. 
Nem az a fajta ital, amely valamely cselekvés kísérőjeként szolgál, megérdemli a kitüntetett figyelmet. Éppen ezért, s mert a szerkezete nem az a könnyen megfejthető fajta, érdemes bőkezűnek lenni a kortyok számát illetően, hogy minél tovább tartson a varázslat. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése