2018. április 2., hétfő

Fuller’s Vintage Ale 2006


Fuller’s Vintage Ale 2006 (8,5%): Nem tudom, hogy ittam-e már valaha kilenc éves sört (az elfogyasztás 2015-ben történt), mindenesetre elgondolkodtam azon is, hogy a tízes szám vonatkozásában tegyem fel a kérdést egy év múlva, ekkora türelemmel azonban jelen pillanatban nem rendelkezem. 
Árpaborhoz hasonlatos árnyalatban tetszeleg a koros angol főzet, melyhez a leírás alapján csakis a legnemesebb összetevőket használták a mesterek. Sugárzik belőle az érettség jellege, az aszalványok, mézédes maláta, must, mazsola és marcipán koktéljának matt aromái megszínesítik a levegőt. Az idő vasfoga képtelen volt megrágni a vibráló test élénk szerkezetét, jótékony harapdálásai azonban cseppet sem váltak kárára a főzetnek.
Mérsékelten száraz karakter lapul meg a kompozíció közepén, mely körül félédes fehérbor, barley wine, vehemensebb tripel és visszafogott quadrupel jegyei egyaránt megcsillantják bájukat; brit és belga stílusú kavalkád olvad remek harmóniába. A korábban említett aromák mindegyike megtapasztalhatóvá válik az ízlelőbimbók számára is - karakteresen komlózott mazsolalé komplex, elegáns alkoholokkal fürdetett hangulata gömbölyű vonalaival festi meg a vásznat, mély és tartalmas kortyokkal ajándékozza meg szerencsés fogyasztóit. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése