2017. október 23., hétfő

Firestone Walker Parabola


Firestone Walker Parabola (12,5%): Régóta várt jövevény, elegáns megjelenésű legenda a Firestone Walker csúcskategóriás imperial stoutja, mely fortyogó fekete testű szörnyetegként mutatkozik be, minden tekintetet magára szegezve, tekintélyt parancsoló módon nyilatkoztatja ki kimondatlanul is egyértelmű felsőbbrendűségét. Minden egyes mozzanatát mélyen az emlékezetünkbe véssük, kezdve kecses aromáival, melyek között hosszú órákra elidőznénk. 
Mértani pontossággal megtervezett illataiban elmerülve ritkán tapasztalt mértékű eleganciával szembesülünk, ezek azok a benyomások, amelyek szavatolják a további élmények feledhetetlen jellegét. A tölgyes és bourbon-központú jegyek puha étcsokoládé és prémium minőségű ízesített kávé hangulatát hordozzák magukon, minden egyes komponens mesterien visszafogott, ugyanakkor teljes mértékben rabul ejtő szerkezetben karol egymásba. A fás és amolyan finoman földes jegyek csodálatos harmóniában olvadnak egybe a csokoládés és alkoholos, nápolyis-csemegeszerű és tüzes malátás, egyszerre könnyed és markáns aromákkal. 
A varázslat azonban folytatódik, az első kortyok által nyilvánvalóvá válik, mit is kell, hogy jelentsen egy minőségi főzet esetében a tökéletes test. Olvadékony szerkezete mennyei mannaként tölti be szánknak minden egyes szegletét, olajos és pezsgően csípős keretbe foglalva zúdul ránk a folyékony csokoládé pikáns módon elkészített megannyi változata. Sötét tónusú vanília, tölgyfachips, kókuszos nyalánkságok ömlenek be szabályozott mederbe terelt folyamként, az édesség, fűszeres alkoholosság és tartalommal teli keserűség kibogozhatatlan egysége érzékszerveket gyönyörködtető módon tárul elénk. 
Egyszerűen lehengerlő az a fajta intenzitás és fajsúlyos karakter, amit mindenféle agresszivitást nélkülözve, az előbbiekben kifejtett módon hordoz magán a sör, ezáltal pedig szerény véleményem szerint mindenféleképpen az egyik legjobb, valaha előállított imperial stout. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése