2016. október 21., péntek

De Dochter van de Korenaar Embrasse


De Dochter van de Korenaar Embrasse (9,0%): A papírzacskótól megszabadítva címke nélküli üvegéből egészen mély, gesztenyebarna színű sör robban ki az üvegből a kupak eltávolítása után, egészen pontosan egy vulkanikus habfröccs zubog szinte megállíthatatlanul a palackból, hosszú percekig megőrizve a vehemenciáját. A kitöltés aztán lefékezi, így csodálhatjuk meg egy sebtében elvégzett takarítást követően az előbb már említett árnyalatú színét, melyben rubinvörös reflexek is megcsillannak tündöklően. 
Akárcsak egy ódon quadrupel, a rumos-diós, süteménytöltelékes, mazsolás és kelt tésztás, karamellás aromák szinte arcul csapnak minket, valóban egy remekbe szabott trappista ital illatait hordozza magán. Így merülhetünk el aztán mélységeiben, aminek első lépcsőfokához a végtelen buborékhálón át vezet az út. 
Aromáinak megtestesülése gond nélkül következik be, a felsorolt komponensek ízeit is alkalmunk nyílik megtapasztalni, azt azonban érezzük, hogy ennél magasztosabb mondanivalóra készülhetünk, több az ennél, amit a főzet adni szándékozik. Tényleg rendkívül komplex, figyelemreméltóan tág keretek között mozgó ízvilág. 
A rumban áztatott gyümölcs-aszalványok, diókrémes massza elegáns savassággal találkozik, pikantériáját mégis egy füstös, erősen pörkölt, tölgyfahordós karakter vonala adja, majd tovább cifrázza benyomásainkat a meghökkentően hosszú utóélete, keserédes búcsúszava. Sokan megtalálhatják benne számításaikat, kezdve a stout-szeretők táborától egészen a trappista sörök hódolóiig. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése