2015. augusztus 29., szombat

De Molen Hemel & Aarde


De Molen Hemel & Aarde (10,0%): Koromsötét, a felszínen kissé átlátszó színű, sima állagú testét kezdetben pezsgő szénsavtartalom borzolja, az így előálló bézs habnak azonban percek alatt nyoma vész. Mivel a címkén szereplő információk és egyéb források alapján már értesülhettünk róla, hogy a sör egyik kiemelkedő összetevője a Bruichladdich-maláta (már amennyiben itt vélhetően a Bruichladdich készítéséhez felhasznált gabonáról van szó), a whiskys hangulat előtörését készpénznek vehetjük, azt azonban inkább az erre utaló adatokból, semmint a gabonapárlatok terén szerzett jártasságból állapíthatja meg a magamfajta sörszerető közönség, hogy ez esetben a márkanév hozadéka az erősen füstös jegyek jelenléte a főzetben.
Amennyiben így készülünk, nem fogunk csalódni akkor, amikor az édesen lágy, vaníliás zamatok helyett egy nagy adag tőzeges, hamus, pácsós aroma csap arcul bennünket. Vad, földes és fás illatok kúsznak fel a szaglójáratainkba, kissé próbára téve az óvatlan fogyasztó felkészültségét a marcona bevezető utáni ízhatásokat illetően. Akik azonban örömmel állnak a kihívás elé, nem várt élményekkel gazdagodhatnak, amikor a több fronton támadó faháncsos, dohányos, hamuszerű és sülthúsosan fűszeres fergeteg ellenállhatatlan egyvelegét alulról egyenlíti ki egy Black Alberthez hasonló túlérett cseresznyés, feketegyümölcs-kompótos likőrszerű kávéfolyam. 
Igazi ízkavalkád robban szét a szánkban, melynek valódi lénye megfejtéséhez minden egyes korttyal közelebb kerülünk, teljesen azonban valószínűleg soha nem érthetjük meg zseniális összetettségbe burkolózó jellegét. 
(Ratebeer link)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése